Et lag lak eller den sidste olie

Hvilken type efterbehandling ens gulv skal have afhænger af krav til slidstyrke, vedligeholdelse og udseende.

Om man skal have lakeret eller olieret eller sæbebehandlet sit gulv afhænger helt og holdent af gulvtypen, træsorten, og hvordan gulvet bruges.

Lakering giver en yderst slidstærk overflade, som er nem at vedligeholde med støvsugning og vask i mildt sæbevand.

Moderne lakker fås i en række forskellige glansgrader fra helt blank til mat. Det er også muligt at få hvidpigmenterede lakker til lyse gulve.

Oliering giver en slidstærk overflade, som bevarer træets naturlige glød. Der findes også hvidoliering, som i sagens natur giver en lysere overflade, hvor træets struktur stadig træder frem.

Et olieret gulv skal vedligeholdes med specialsæbe, som ikke affedter, og bør med jævne mellemrum efterbehandles med olie. Et olieret gulv kan pletrepareres på udsatte steder.

Olierede gulve er nemme at vedligeholde med støvsugning og lejlighedsvis vask med en mild specialsæbe og hårdt opvredet klud eller moppe.

Sæbebehandling kan ske med både natursæbe og hvid sæbe. Fælles for dem begge er, at de bevarer træets naturlige udseende, og at de er nemme at vedligeholde. Et sæbebehandlet gulv er ikke så stærkt som et lakeret eller olieret, men omvendt er det nemmere at fjerne trykmærker, fordi man kan "rejse" træet med lidt vand.

Sæbebehandlede gulve vedligeholdes med støvsugning og jævnlig gulvvask med en speciel plejesæbe.

Ludbehandling er en proces, hvor man med en stærkt basisk væske standser træets naturlige gulning, og derpå efterbehandler med olie, lak eller oftest sæbe for at gøre overfladen modstandsdygtig.

 
JH Gulvservice ApS | Bådehavnen 11c | 4600 Køge | 56 65 91 98 | 20 22 53 35 | jhgulvservice@jubii.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net